Projekt filt

Har ni sett sådana där lapptecken någon gång? Ni vet såna med rutor som man syr ihop. Jag ska göra en sån till min Gammelfarmor. Men så lätt som att syihop tygbitar ska jag inte ha det. Nej då, aldrig att jag kan göra något enkelt. Jag ska sticka varje ruta istället och sen sy ihop dem. Jag kläckte idén i förrgår och har nu tillverkat 7 rutor som är 10x10 cm. Det har tagit sin lilla tid och om man räknar lite på filten så blir det ungefär så här:

Storlek: 120cm bred 180cm lång
Antal rutor: 216
Antal dagar till jul: 56
Antal rutor som ska tillverkas per dag: 3,8 rutor
Hitills gjorda rutor: 7
Motsvarar i procent: 3%

Som synes behövs ett stor lycka till och typ en tidsmaskin.. Men vi får väl se hur jag lyckas..
Förra året gjorde jag ju en filt till morfar så det borde gå :D


Promenad

Jag brukar inte gå så mkt. När jag ska ta mej någon stans blir det cykel, annars hinner jag inte. Så därför var det ovanligt idag när jag skulle GÅ med Emelie till Bergslagstorget för att träffa Rickard.
Dit promenaden var inte så speciell, vi gick helt enkelt. Du vet, sätt den ena foten framför den andra...
På hemvägen däremot gick jag själv och filosoferade. Tänkte på reflexer och vilken sida man egentligen bör sätta dem på och en massa andra viktiga saker.
När jag kommer där strosandes igenom Siemens rondellen ser jag en äldre dam med två kassar (en från LIDL). Hon verkar ha det lite kämpigt och stannar då och då för att andas. Vänlig som jag är plockade jag fram medmäniskan inom mig, gick fram till henne och erbjöd mej hjälpa henne med en kasse. Efter lite funderande tackade hon ja. Sen gick vi där långsamt längs vägen och pratade om lite allt möjligt och stannade med jämna mellanrum.
När vi hade gått ett tag så gick tre personer om oss, den ena vände sig om och sa Hej. Jag blev chockad men insåg efter ett tag att det var en kompis från nian. Damen som jag hjälpt lämnade oss där och så gick jag med dem istället och snackade. Lämnade dem vid pizzerian (Finspång kryllar av pizzerior) och gick hem med ett chockad leende på läpparna.

Uppmaning till er all: Promenera mera, bland folk!


Jag bloggare?!

Ojoj, nu är jag som alla andra iaf. Jag har blivit en bloggare.
Jag kämpade emot, protesterade hej vilt men inget hjälpte.
Jag blev över bevisad. Så nu kära vänner har jag en blogg.

Jag hörde Magnus Uggla säga i nått program att han hade hört av någon att man var tvungen att uppdatera bloggen ca. sex gånger per dag. Annars var det ingen riktigt blogg. Så det är väl bara att blogga på. Hur jag nu ska hinna med det. Men jag lovar att göra mitt bästa.

Ni får gärna kommentera och hjälpa en ovan bloggare att hitta rätt i djungeln bland länkar, bilder, designknappar m.m.

Bloggare Johanna

RSS 2.0