Julgodis -pappas snabb(?)knäck

Dagen före julafton samlades min underbara familj hos min också underbarare moster och bakade julgodis. Efter lite sista minuten inköp av julklappar avr hela familjen där och morfar så klart.
Moster och syster bakade mintfudge, jag började med någon kola och mamma med jordnötskaka. Pappa tog självklart ansvar för knäcken.

Iår hade han bestämmt sig för att knäck det ska gå snabbt att göra. Därför satsade han på microknäck. Han gjorde smeten satte in den i mocron vred på full effekt i 8 minuter. Han tittar in då och då och efter 6 minuter säger han "Kolla, skålen sjunker" Då hade plastskålen smältihop underifrån och liksom bara sjönk.
Men detta avskräckte inte pappa. nej, nej.. han gör en ny smet, sätter in den i mocron, samma effekt på 6 minuter. Även denna smälter ihop och den tålde ändå 120 grader! pappa ville n tredje gång testa i mocron men både jag, mamma och min moster (som blivit av med 2 skålar redan) säger bestämmt nej.
Så efter lite argumentation tvingas pappa göra vanlig hederlig 45 minuters knäck.

image25

Lite spår av detta knäckbak märktes även på juldagen då vi käka lutfisk med min moster mfl. Då hade pappa komponerat en knäcksång som han och min syster sjöng och efter det gav dem moster två nya plastskålar inslagna i ett juligt paket.

Har du också sjuka julgodis minnen, skriv ;)

Dan före dopparedan

Imorgon är det julafton. Jag är inte såå förberedd som man kanske borde vara. Jag har slagit in 4 presenter. 3 är inte klara än utöver det ska två blio inslagna och två packas om. Paket är nämligen inte gjorda för att åka bil liggandes på golvet.

Igår dan före dan före dopparedan anlände vi till mormor och på kvällen var det dags föööör:

Pepparkakshus dekoration!

Mormor hade gjort huset innan så vårt uppdrag var att sätta dit non-stop. Men jag måste erkänna att jag åt en del ocskå ;P och det var jag inte ensam om jag har ju tre syskonen till. Fast den minsta är nog den som är mest ordentlig, knasigt nog.


Bilder är på väg  :)

CADCADCAD

Senaste projektet som tog slut idag innhåll ett så trevligt program som CAD. Det är ett program där du kan rita olika detaljer. Vi skulle göra en hel lägenhet i det programmet. Snacka om jobb.

Första timmarna hade jag paniiik, jag var verkligen svin dålig. Sara konstaterade att det avr för att jag tänkte för mkt. Jag är föör smart helt enkelt ;P

Dagen därpå gick det bättre och klockan 3 kunde jag och min grupp visa upp en färdig lägenhet. Vi hade tom hunnit lägga in en pistol på vardagsrumsbordet :)

Så jämfört med dem som råkade krascha datorer och inte hade samma mått enhet var vi väldigt duktiga :) Men nu är det slut på caddandet för ett tag imorgon är det verkstadsdag med blåtbankning :D

Hoppla

Ridning idag då.. skulle haft en galen liten häst som heter Denya, men det blev en ännu mindre.. Lilla pepperoni.
Hoppning stog på schemat och vi var lite små taggade. Men jag tyckte han kändes lite seg i traven så när vi skulle galloppera tryckte jag till lite extra. och oj va han for! Jag tappade högra stigbygeln (fotstödet) och försökte få tillbaka den medan jag bromsade. Men det lyssna ju inte han på för fem öre. Vi sprang runt ett tag och min obalans gjorde att jag tappa vänstra stigbygeln också... Utan fotstöd var jag rätt chanslös, jag har aldrig haft såå illa balans tror jag.
Så det enda jag kunde göra var att ta ett mantag och gripa sadeln och hålla mej kvar. och det gjrode jag..
När han stannade? När han kom nära hästen framför som ahde saktat av till trav..

Men till mitt försvar måste jag säga att jag överlevde banhoppningen resten av lektionen helt okej.. :)

image8

DJ/Målare

I lördags var det ungdomskväll i kyrkan, vi hade det jätteroligt. Särskilt efteråt när vi hade fikat och dem flesta dragit. Då kom Jacob med det brillianta förslaget att vi skulle leka. har du lekt Tarzan och Jane någon gång. Det är några personer som sitter på en rad. Den bästa är Tarzan och sen kommer Jane sist hos oss var får. Varje plats har ett djur med ett ljud. Tarzan börjar, gör sitt ljud gör någon annans ljud. Nästa person gör sitt ljud och sen någon annans. Sen fortsätter det så. Gör man fel ljud till fel rörelse eller något annat knasigt får man flytta ner till får. Vi hade med en myra bland våra djur. Den lät frrr.. :P Det är bäst är att vara Tarzan.

Men det går även att modifiera om leken så att man byter ut djuren till yrken. Vi hade DJ som bästa och målare som sämsta, mellan de fanns yrken som svetsare, frisör uppfinnnare m.m.

Vi lekte den här leken i skolan en gång men då var det lååångt ifrån lika kul.. alla djur lät ju lika dana!! det var väl för att ingen kände nån.. Så jag har tyckt att leken har vart rätt trist innan vi lekte i lördags.. hehe Då böev den riktigt kul :D


Idol

Fredagkväll var en uuundeeerbaaar kväll...

Det började med att vi skulle se IDOL-finaag hade ju gjort det ;) (och Joel) Men den där dumma tv:n vägrade hitta någon kanal överhuvudtaget så man kan säga att det sket sig... Meeeen.

Då drog vi hem till Joel och Julia. Så när finalen drog igång satt jag, Emma, Frida, Joel, Julia, deras lillerbror och mamma i soffan med godis och frukt redo för en toppenkväll..

Jag är inte något IDOL-fans direkt men finalen måååste man ju bara se!!
och jag måste ärligt säga att dedt var det mest fantastiska jag sett på tv på jättelänge.. kan faktiskt inte komma på något bättre. Maries första låt var ju heeelt underbar!! Jag rös flera gånger om. Å sen Amandas andra låt... så klockren.. Sen avr det väl inte direkt några höjdare men stämningen i soffan var på topp.. nån gång mitt i allt ihop dök Rickard och Flör (hur deet nu stavas) och sen när Kelly Clarksson sjöng var det bara sååå perfekt.. Jag trodde jag skulle dööö jag var verkligen så fångad..

Sen var det dags att få höra vem som hade vunnit. Vi greppade varandras händer och väntade spänt... och då sa den där Jide. "Nu tar vi reklam paus" Fy va vi skrek.. :p
Efter reklam pausen var vi åter laddade och oj vad vi jubla när Marie vann.. Visste för att Julia röstade på Amanda.. Men på nått sett var Marie bäst.. Hon är liksom bäst röst mässigt och det är ju på radion jag ikommer höra henne..


Om du har lagt märke till att jag använt väääldigt många duuubell konsonater är det bara för att under strycka hur braaa det var.. Jag svävade verkligen på moln den kvällen :)

image7

Min blå Poncho

Jag vaknade klockan 5 i morse av ett ihållande hemskt höstregn. Ja det var ett höstregn även fast vi är i december nu..
Det regna å regna och smattra på taket ofanför mig. Inte kul. Men än så länge var jag iaf inomhus. När jag skulle ge mej iväg till skolan sen så skulle jag ta på mej regnbyxorna. Nähe, då hittar jag de självklart inte.. Mamma har sääkert tagit dem. Men men inte mkt att göra åt. Somdet var så var jag redan sen.. Så jag tittade in i klädskået igen och hitta deen.. blå poncho. Ni vet en sån där man har när man åker colorado eller flumridwe på liseberg. Jag tog på mig den och trampade iväg snabbt som sjutton..

Allt hade väl vart frid och fröjd när jag cyklade med min blå poncho om den inte hade vart colorado anpassad. Den var fööör kort.. Så blöt var jag när jag kom fram och helt sjuk måste jag ha sett ut när jag cyklade dit.

Hoppas du inte såg mig...

Jag har nu gjort en uppdatering av detta inlägg och döpt om den fd parkassen till poncho som det egentligen heter.. :)
Är du nöjd nu Frida? :P

Något stort har hänt i Finspång

Skulle detta hänt i Stockholm skulle ingen reagerat. I norrköping skulle de kanske höjt på ögonbrynet och med viss tvekan gått dit.
I Finspång står folk i kö utanför en kvart innan de öppnar, minst! En tjej i min klass skippade tom skolan lite för att kunna gå dit på morgonen.
Hela dagen ringlade sig kön lång sen. Nästan iaf. Min systers kompisar gick dit mitt på dagen, då var det 15 min kö. För att komma IN!! Likadant på tidiga kvällen runt 5 när mamma kom dit.
Jag lyckades nog tajma det rätt så lagom, utom att det var lång kassakö. På mitt första besök köpte jag:
Naturgodis 89kr/kg
Godis 39kr/kg
En marabou 250 g (eller va dte nu är stor iaf) 10 kr
En ugnsfast plåt till mamma 39 kr
3 tandkrämsuber  25 kr
4 äpplen 8kr/kg

Totalt kostade allt detta 94 kronor..

Fatta billigt?!
Inte konstigt att alla snåla Finspångs bor rusar man ur huse för att handla på vårt nya affärs tillskott;


Fika

Undra hur mycket som är nyttigt att fika egentligen?
På två dagar (lördag-söndag) lyckades jag fika 5 ggr!!! Det är inte nyttigt. Men det är ju första advent så då måste man ju få fika.  Men jag har en teori om att om man inte fikar samma fika så bårde det ta ut varandra..
Som i matte, fika är negativt - och två negativa tal blir plus. Så fem minus blir ++- alltså blev det bara en fika som gjorde mig tjock.
Sen kom jag på en annan grej, jag fika igår också (måndag) så då blev det + på alla.
Så totalt har jag haft en jättenyttig helg =)

Ibland är det bra med matte :p

RSS 2.0