Alternativ

Jag var på världens bästa möte förra lördagen med världens bästa talare! Synd att du inte var där ;)
Det var ett kvällsmöte med värsta draget, en jättebra konsert och en helt underbartbra talare. Det var Sarah Kelly fårn USA!! som stod för konserten. Så personligt och bra, mitt i konserten sa hon att vi skulle låtsas att vi var i hennes vardagsrum och att ingen fick gå därifrån utan en kram. och till min syster sa hon sen at hon skulle vara snäll, massera varandra mkt och att hon inte skulle ta droger.. :p härlig artist det där.
Den där superbra talaren som jag nämnde, varför var han så bra? När någon snackar längre än 20 minuter (och ibland inte äns det) har man hunnit kolla på klockan ca 4 gånger. Den här killen snacka i minst 40 min och ingen kolla på klockan, vad jag vet, Det är ett bra tecken på att det var bra sa Jacob efteråt.
Markus bra egenskaper; Han talar snabbt, ibland för snabbt
Han talar med hela kroppen
han har mkt humor
Han snackar mkt utifrån sitt eget liv

Markus är förövrigt en cool människa, han är streetpastor i göteborg där han jobbar på gatorna. Som han sa i början, de där hemska människorna ni hört om i gbg som bråkar ganska rejält, det är mina grabbar.. Markus har långt blont, hår cool stil och en stenhård attityd.. Ni måste helt enkelt höra honom nån gång..

Men bara så att ni inte ska missa nästa toppen alternativ så får ni länken här:
www.alternativlinkoping.com
Be there!!!!

Inlägg 3

Som ni märker är det här tredje inlägget på typ en halvtimme, det är bara för att jag är såå dålig på att planera och ta mej tid till vissa saker. tex. att blogga. Så senast bortsett fårn idag var det en vecka sen senaste inlägget. och då blev det som det blev. 3 på en dag. Ungefär som min träning, 4gg på tre dagar sen ingen på 9 dar.. Inte bra inte bra :p Träning ska ju vara regelbunden för att ge bästa resultat. Det borde nog gälla för bloggskrivande också. Så jag ska satsa på mer regelbundenhet i framtiden..

För övrigt är det café Around the corner i kväll.. Ska bli roligt :D Titta in en sävng om du känner fört!


Min filt

Jag har jobbat och slitit med min filt, nästan iaf. jag har kommit ungefär halvvägs nu i mitt galna projekt. Känns i alla fall lite bra. Har än en gång gjort en uträkning rörande hur snabbt jag måste jobba för att hinna.

Totalt antal rutor: 84
Gjorda rutor: 41
Antal procent kvar att göra: 51%
Antal rutor som måste fixas per dag: 2-3 st

Det känns nog som jag kommer ro iland det här projektet, eller man kan ju alltid hoppas ;D
Ska bara hitta ett tyg till baksidan oxå :P

Det skulle blivit en bild, men datorn vägra.. det kanske dyker upp en senare, om jag kommer ihåg...

Min Fredag

Klockan ringer kvart i sju. Jag kämpar mej upp ur sängen. I huset är det tyst, bara mamma är uppe. Alla andra är sjuka och ska vara hemma idag. Jag käkar en tallrik fil och cyklar iväg till skolan. Kommer fram och börjar mattelektionen med Helén. Efter lite planeringssnack så får jag mitt Matte A prov och blir placerad i en apbur.

För att orka provet tog jag med mig en clementin och en flaska vatten. Synd bara att vatten framkallar kissnödighet. Inte bra när man gör prov.Efter 3 timmars skrivande var jag iaf klar. Jag hoppas verkligen att det gick bra, annars blir jag ledsen. Sedan intog jag min lunch på Energikällan, världens lyxigaste skolmat :P

Hem, sticka på mitt filt projekt och sen in till stan med mamma. Fikade där inne på ett mkt mysigt café :)
Sen började shoppandet totalt blev det två par stövlar, ett par byxor och en mkt praktisk och snygg svart ostickad kofta.

På kvällen när vi kom hem var det café. Jag och mamma skulle stå och den kvällen tror jag vi slog alla rekord. 8 besökare varav 4 nattvandrare och en förssäljning på 45 kronor. Kors i taket.

Det blev en intensiv fredag men det är väl därför man lever livet för att göra saker, eller?

Minigolf

Kollade runt i datorn lite och hittade en jättemegagammalbild. Jag tror att den är inskannad frånen vanlig bild tom, och då är det gammalt.
Det är var den  här bilden:
image5 
Från vänster: Jag, Elina, min syster och hennes bror

Vi spelar minigolf i golfparken som min pappa "skapade" med hjälp av några andra. Det var mycket bra gjort av honom tycker jag :)
Det här kortet är taget för typ 7 år sedan, innan vi flyttade hit till Finspång. I Ryd låg vårat hus precis brevid golfparken och på sommrarna fick jag hjälpa till och sitta i golfkiosken. Jag fick sitta där själv och ta hand om kunder, trots att jag bara var 10 år.

En gång när jag satt där kom det en grupp engelsktalande snubbar som ville spela, eller fråga om vägen. Jag var inte så bra på engelska så det kan ha varit vilket som. Då är det inte lika kul att sitta ensam i en golfkiosk =P

Matte...

Det finns mkt bra med min skola. Vi har framförallt roligt när vi lär oss saker. Men ibland kan det bli aaaningen långtråkigt och segt.
Jag tillhör den kategorin människor som mot alla odds uppskattar matten, men att läsa matte 4 dagar mellan 2-5 timmar är lite i överkant. Man bli ganska hjärndöd. Fast å andra sidan har vi ju verkstad nästa vecka och då ligger hjärnan till hälften på hyllan och tar igen sig.

Idag var jag även och fikade på P2, igen. Jag tror jag börjar bli stamkund där.... inte nyttigt, absolut inte nyttigt. Men oooo så gott =)

En sån här blev det idag :)

Rock trap

Nu har vi gjort det. Vi har visat upp Rock trap.. och det gick faktiskt riktigt bra, kul var det och snabbt gick det. Sen blev det en hel del applåder också :) Vi har bestämt att medan vi "spelar" ska vi vara nollställda och seriösa och det gick ganska bra låten igenom. Men efteråt när Lena skulle presentera pausen bröt jag ihop. Vi stog kvar på scenen och Lena tackade publiken och bad dem gå ut, fika och lätta på pungen och köpa mkt lotter. Då gick det inte att vara seriös.  Jag försökte verkligen men skrattet bara bubblade så jag fick gömma mig bakom Filip och kväva skrattet så gott det gick. Men så illa det var, jag har inte änns sådan humor ;D 

Det där med takt

På min fritid trudeluttar jag flöjt i en blåsorkester och efter lite övningar nu i höst är det dags för konsert. Höstkonsert på Folketshus med lite andra människor. Vi ska spela några stycken som vi har övat på i höst och det blir nog bra med den saken, då blåser man ju fram ljudet och följer dirigenten. Men så lätt kan vi ju inte ha det så in stoppas...

Tadaa Rock trap...
E la Orkestra...


Rock trap går ut på att du ska leka trummis och slå på dej själv på det viset som det står i noterna, i takt. Där börjar problemen. Bara för att jag spelar i marchorkester behöver det inte betyda att jag har takt sinne, och i mitt fall gör det defintivt inte det. Jag den där takten blir aldrig kompisar.

Så vi får väl se på lördag hur det går med den där slå på sig själv låten, om inte annat lär det se väldigt roligt ut.

Ciao..

Här kommer en länk till hur rocktrap kan se ut, vår kommer bli roligare.. Jag garanterar.

http://www.youtube.com/watch?v=WmkdWhmOesM&feature=related


Same script, different cast

Det är mycket som sägs med samma ord fast på olika sätt. Jag hade typ den diskussionen med en kompis i skolan. Vi pratade om vad som egentligen är en svordom och jag ansåg att det då beror helt på hur man säger ordet och vem som säger det. Det blir tex. mer uppståndelse om jag svär än om någon som alltid svär svär.

Same script, different cast.

Det är en otroligt mysig låt av Whitney Houston. Egentligen handlar den inte om svordomar utan om en tjej som blir av med sin kille till en annan tjej, men det går ju att dra paralleller till det mesta.
Lägg också märke till den vackra Für Elise musiken som ligger som en matta under låten.

http://www.youtube.com/watch?v=47WPDTGHLmw

Jag har köpt bil

Jag är 20 år och har precis fått jobb på Lämneå bruk utanför Finspång. Nu måste jag pendla dit och behöver en bil. Jag har även flyttat hemifrån och bor i en lägenhet i Finspång med en hyra på 3269kr/månad. Jag har också gjort en budget och räknat ut hur mycket det kostar att leva en månad. Köpt nya mäblerpå IKEA och tecknat försäkringar. Bilen jag har köpt är en 14 år gammal peugeot, jag betalar 6000 och då ingår sommar och vinterdäck. För att göra det här var jag tvungen att ta ett lån på 20 000 kronor. Så nu har jag skulder, bil, jobb och en lägenhet. Så önska mig lycka till i min nya lägenhet.


Näe, det det är faktiskt inte riktigt sant. Jag har egentligen 16 år och det här ett skolprojekt vi har för att vi ska lära oss hur det är att flytta hemifrån. Ett annorlunda men bra projekt, precis som alla andra projekt vi sysslar med på Curtan. Så jag har inte köpt bil har inge skulder, men jag har lärt mig en del om att göra dessa saker som jag kommer göra i framtiden.

LAN

Jag har genom levt mitt första LAN (det lär bli fler). Vi höll på från tisdag kväll till torsdag förmiddag.

Jag har alltid velat vara med på ett LAN och nu har det skett. Jag var första tjej som vart med på riktigt., respect.
Inför tisdagen var jag riktigt taggad och hade noga gått igenom kläder som skulle tas med, dator grejer och lagat lite käk. Jag hade även planerat att sova länge innan för att kunna hålla mig vaken, men se det gick inte. Klockan 7 vakna jag och sen var jag vaken tills vi drog igång tolv timmar senare. Första etappen spelande varde i 10 timmar.. Sedan sov jag en timme. Men det var verkligen svinkallt i kyrkan så det gick inte att sova med, jag som trodde att det skulle vara varmt när man LAN:ade. Men, men så nio gick jag up klockan tio kom ett gäng tanter och en gubbe frö att ha morgon bön. Så då var jag med dem istället eftersom dem andar bara låg och sooov.. Sen spelades det, dock var min Curtandator lite knäpp och vägra spela viss spel osv. "så är det med Curtandatorer, värdelösa", den kommentaren hördes en del.. På förmiddagen dök ett gäng tjejer upp och ordna syLAN (eller sy party, man kan ju itne koppla ihop symaskiner) På kvällen var det dags för Pirates 1,2,3 vilket blev lyckat, tyvärr funkade inte den underbara ljuskanonen. Så första och andra filmen sågs på TV-skärm och sista på datorn.. Den natten somna vi typ fem.. End of story.


RSS 2.0